Хванаха Ториното при полицейска спецакция

Причината е боят на Околовръстното, станал между гардове на боса и бивш спортист

10.03.2016 | 14:18 Редактор: Луиза Божинова
Хванаха Ториното при полицейска спецакция

Соченият за наркобос Ивайло Борисов-Ториното беше задържан при спецакция на полицията в София, организирана заради инцидента на Околовръстното шосе в София, станал на 24 февруари. Тогава гардове на Ториното Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков пребиха 30-годишния бивш лекоатлет Васко Наумов и съпругата му Мария Димитрова. 

Ивайло Борисов е откаран за разпит в Шесто РПУ.

Униформените проверяваха собствениците на луксозни автомобили на две места в столицата - в района на Околовръстното шосе - при разклона със Симеоновско шосе и при разклона за кв. "Драгалевци".

Проверките са част от акция на МВР, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с незаконните охранители в страната.

Ивайло Борисов-Ториното е сочен и за дясна ръка на Златомир Иванов-Баретата. През 2010 г. Ториното бе обвиняем за участие в престъпна група, занимавала се с убийства и трафик на наркотици. Той има 11 съдебни преписки - за отнемане на моторни превозни средства, изнудване, незаконно притежаване на оръжие и взривоопасни материали, за разпространение на наркотични вещества, припомня Dnes.bg.