Биячите от Околовръстното остават в ареста

Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев поискаха по-лека мярка, но съдът не я даде

08.03.2016 | 11:37 Редактор: Луиза Божинова
Биячите от Околовръстното остават в ареста

Софийски градски съд остави в ареста тримата задържани за побоя на Околовръстното шосе в София, станал на 24 февруари. Тогава Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев пребиха 30-годишния бивш лекоатлет Васко Наумов и съпругата му Мария Димитрова. Всичко започнало, след като автомобилът на тримата агресори многократно изпреварил и засякъл колата на потърпевшия. За да предотврати инцидент, той натиснал клаксона. Това обаче вбесило мъжете, те препречили пътя на Наумов и се нахвърлили върху него с метални палки, веднага след като излязъл от колата.  

Тримата биячи са обвинени в нанасянето на средна телесна повреда на шофьора и лека телесна повреда на съпругата му. Наложена им е мярка за неотклонение "Задържане под стража", като днес те поискаха от съда по-лека мярка. Въпреки че според съда няма опасност те да се укрият, мярката им не бе променена на по-лека.  

Въз основа на събраните доказателства съдът счете, че има предпоставки Христов, Близнаков и Гечев да са извършили престъплението, за което са обвинение и има опасност да извършват ново престъпление. Магистратите отчетоха и пренебрежителното отношение на обвиняемите към обществените норми и безразличието към човешките права и не се съобразиха с искането на защитата за налагането на по-лека мярка, предаде "Фокус".