Турция препоръча на гражданите си да се въздържат от пътувания в Русия

Разтревожени са и руски граждани, живеещи в Турция

28.11.2015 | 15:51 Редактор: Ирина Георгиева
Турция препоръча на гражданите си да се въздържат от пътувания в Русия

Министерство на външните работи в Турция съветва гражданите си да отложат пътуванията си до Руската федерация предвид на напрежението между Анкара и Москва заради сваления бомбардировач, пише БНР.

В декларацията пише още, че от момента на конфликта, руските власти създават затруднения на гражданите с турски паспорти, дори и на тези, които имат редовни документи за временно местоживеене на руска територия. Поради тази причина се съветват турските граждани да отложат пътуванията си до тази страна, ако имат такива намерения, а онези, които се намират там по работа да се върнат.

Турските граждани в Русия са сериозно разтревожени от актовете на нападения на националистически групи, които според тях крият заплаха за сигурността им, се посочва също. 

Разтревожени са и руски граждани, живеещи в Турция. Това са главно руските снахи, както наричат омъжените за турци гражданки на руската федерация. По официални данни на Анталия живеят 16 хиляди рускини с турско гражданство, а 2 хиляди очакват да получат турско гражданство.