Ген. Бояджиев: Европа много закъсня

ИД отдавна е в Европа, коментира експертът по сигурността

14.11.2015 | 11:16 Редактор: Мариета Иванова
Ген. Бояджиев: Европа много закъсня

Привържениците на "Ислямска държава” са готови да направят всичко в името на своя измислен идеал, коментира пред Агенция Фокус експертът по сигурността ген. Иван Бояджиев. Той подчерта, че в Европа отдавна има клетки на терористичната организация и допълни, че борбата с тероризма е закъсняла много.

Според тяхната религия Аллах покровителства тези, които умират, докато нашият Бог утвърждава живота, той е на живите, припомни Бояджиев. Ислямистите не ги е страх от смъртта, специално тези от "Ислямска държава”, допълни той и каза, че за ислямистите смъртта не е нищо - "те отиват горе в ония вселения, както навремето са отивали индианците", коментира той, цитиран от Dnes.bg.

Експертът определи атентатите като „най-лошото, което става в Европа”  и допълни : „Ние закъсняхме много. Не виждам какви драконовски мерки трябва да се вземат, за да бъде спряна тази вълна, от която нищо добро не ни очаква, за съжаление”.

"Още преди две години започнахме реално да предупреждаваме обществото и Европа какво ни чака с тази бежанска вълна и с "Ислямска държава”. Проспахме я - и ние, и американските, както проспаха 11 септември 2001 година”, припомни ген. Бояджиев.

В новинарските блокове по телевизия Bulgaria ON AIR от 12.30, 14.00 и 17.30 следим развитието на събитията след атентатите в Париж. Очаквайте и  коментари по темата.

От 18 часа започва и извънредното коментарно студио с водещи Веселин Дремджиев и Милена Милотинова.