Кремъл: Карикатурите на Charlie Hebdo за А321 са кощунство

Русия няма да иска обяснение от Париж

06.11.2015 | 14:37
Кремъл: Карикатурите на Charlie Hebdo за А321 са кощунство

Кремъл оцени като "кощунство" двете карикатури, публикувани от френския сатиричен ежедневник Charlie Hebdo за катастрофата на самолета в Синай, при която загинаха 224 души.

В Кремъл смятат за кощунство публикуваното от френския сатиричен вестник, каза прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

 

"В страната наричаме това с много ясна дума - кощунство. Това няма връзка нито с демокрацията, нито със свободата на словото, нито с нищо. Това е кощунство", каза Песков, цитиран от РИА Новости.

 

Русия няма да иска обяснение от Париж за двете рисунки, публикувани в сряда, каза Песков. Едната от тях показва ислямист, който се пази от развалините на самолета, които падат върху него под надпис "ИДИЛ: руската авиация засили бомбардировките".

Карикатурите не бяха одобрявани и в Туитър.

 

 

Самолетът на Когалимавия, полет KGL9268 падна над Синайския полуостров на 31 октомври 2015 малко след излитане от Шарм ел-Шейх за Санкт Петербург. Франция и Ирландия вчера /5/11/2015/ посъветваха гражданите си да не ходят в египетския курорт след като Великобритания отказа да лети до там, а големи авиокомпании започнаха да заобикалят сектора над Синай.

/Корица: карикатури на Charlie Hebdo, публикувани в Туитър/