Пътен експерт за тежката катастрофа в Пловдив: Няма спирачен път, ударът е с над 200 км/ч

Предстои операция на пострадалия пожарникар

15.05.2024 | 19:01 Редактор: Искра Ангелова

Излезе алкохолната проба на загиналия Кристиан Екмекчиян, който управлява мощния джип при ужасяващата катастрофа на булевард "Руски" в Пловдив. Според заключението на вещите лица в кръвта на 21-на годишния шофьор няма установено наличие на алкохол.

От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че разследването на причините за катастрофата продължава. Отрицателна е и алкохолната проба на 20-годишната приятелката на шофьора, която също загина при инцидента. Все още обаче не е готова химическата експертиза, която трябва да даде отговор на въпроса дали е шофирано след употреба на наркотици и упойващи вещества.

Междувременно стана ясно, че пожарникарят, пострадал по време на спасителната акция от дърво, остава в Интензивното отделение, но състоянието му е стабилно. Предстои му операция. В болница без опасност за живота са и младежите, пътували на задната седалка на катастрофиралия джип.

"Корените на дърветата са на 100 метра от местопроизшествието, скоростта е била над 200 км/ч. Тази скорост я развиваш лесно, но никой не си дава сметка, че ти трябва и да ограничиш тази скорост. Той не е имал никакво време за реакция, ударил се е без спирачен път. С тази скорост оцеляването е почти невъзможно", каза пътният експерт Красимир Щерев.