Израел с интерес да внася български храни

Вината, млечните и пчелни продукти сред най-желаните

18.03.2015 | 16:17 Редактор: Мариета Иванова
Израел с интерес да внася български храни

„Българското земеделие има потенциала да задоволи засилващия се интерес на Израел към разширяване на вноса на български земеделски и хранителни продукти,” заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на работна среща с Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в София, и г-н Исак Бен–Давид, заместник-генерален директор на дирекция „Международна търговия и международни отношения“ към Министерството на земеделието на Израел.

Интересът е предимно към българските вина, млечни и пчелни продукти и розовото масло, стана  ясно от думите на Грудев, цитирани от пресцентъра на Министерството на земеделието.   Той е изразил готовност от страна на Министерството на земеделието и храните да се оказва съдействие и да се насърчават всички инициативи, които са в интерес на взаимноизгодното двустранно сътрудничество.

Посланикът на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса Раз е подчертал, че земеделието е един от „истинските ресурси” на страната. –„ Имате земята, водата и климата, а ние имаме опита, знанието и технологиите. Ако искаме да направим революционна промяна, трябва да мотивираме населението да се занимава със земеделие“, заявил още израелският посланик.