Цветан Василев е с отнет международен паспорт

На банкера е наложена още мярка за неотклонение „подписка“

17.09.2014 | 12:04 Редактор: Мариета Иванова
Цветан Василев е с отнет международен паспорт

Сръбският съд наложи на Цветан Василев мярката за неотклонение "подписка". Той също така трябва да пребивава на един и същи адрес, коментира в пряко включване от Белград Димитър Абрашев. Мярката за неотклонение е наложена от Висшия съд на Сърбия, който се занимава с въпросите по екстрадация, коментира още Абрашев. Той поясни, че заседанието по казуса се е провело вчера- 16 септември, късно следобед.

Цветанов също така е с отнет международен паспорт. В този смисъл той не може да напуска страната. По непотвърдена информация той пребивава или в хотел, или в притежаван от него имот в  Парачин, където има и фабрика за стъкло.
Абрашев допълни, че новината за Василев е слабо отразена от сръбските медии, като едва два вестника са публикували материали по темата.

Прокуратурата у нас вече подготвя искането за екстрадицията на банкера. Държавното обвинение разполага с 18-дневен срок, за да изпрати необходимите документи. По неофициална информация те ще бъдат изпратени чрез дипломатическа поща до сръбските власти най-много до два дни.

Подробности по темата може да научите в следващите новинарски емисии на Bulgaria On Air.