България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Карлос Контрера: Битката на вицепремиера с шума по морето е неотложна!

Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник от ВМРО посочи, че е крайно необходимо да се предприемат мерки

17.08.2017 | 09:15 Редактор: Василена Василева
Карлос Контрера: Битката на вицепремиера с шума по морето е неотложна!

Очевидно през последните 20 години, в които заведенията в Слънчев бряг са работели необезпокоявани, някой си е затварял очите. За да живеем нормално трябва да бъдат предприети мерки и да се поставят граници, каза в студиото на "България сутрин" общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера по повод проверките на вицепремиера Валери Симеонов в едни от най-известните заведения в Черноморския ни курорт през уикенда.

Те предизвикаха остри реакции от страна на собствениците. При акцията част от тях бяха принудени да спрат музиката, а на някои дори беше иззета и озвучителната техника. 

"Не може всеки да си извади колоните на плажа и да пуска музика. Представете си какво би станало, ако навън се наредят 10 кръчми. Шумът от този тип е резултат от урбанизацията. Оказа се, че ние като общество не сме готови за подобно предизвикателство. Колкото повече се уплътнява строителството в дадена територия, толкова повече шумовото замърсяване се увеличава", допълни още Контрера.

Пред Bulgaria ON AIR гостът бе категоричен, че вицепремиерът Валери Симеонов от доста време насам поставя този проблем на дневен ред. 

"Повече от ясно е, че на местно ниво има много хора, които са съдействали заведенията да работят на пълни обороти. Изглежда, че чиновниците не си вършат работата и е необходимо да бъдат притиснати от по-високите етажи на властта", отсече гостът на телевизията.

А след като общинският съветник от ВМРО изпрати писмо на кмета на София Йорданка Фандъкова и на вътрешния министър Валентин Радев, с питане колко струва "София Прайд" на данъкоплатците, се оказало, че през 2016 г. броят на полицаите, дежурили на събитието бил 1215.

"Това означава, че цялата полиция на София е присъствала на мероприятието, което струва 190 хил. лв. на българския данъкоплатец. През 2017 г.  също броят на охранителите на гей парада е бил около 1250 души, вероятно и изхарчената сума е по-голяма", посочи Карлос Контрера.