България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След шумните проверки: Валери Симеонов бил герой!

Случващото се в Слънчев бряг е клоунада, настоя изпълнителят и продуцент Стоян Михалев

17.08.2017 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
След шумните проверки: Валери Симеонов бил герой!

Слънчев бряг е една анархия до момента, в който държавата не влезе. Валери Симеонов е първият високопоставен държавник, който видя очевидното - че институциите имат страх да навлязат в тези територии. Валери Симеонов е герой! 

Това каза пред Bulgaria ON AIR директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов по повод проверките на вицепремиера за силен шум от заведенията в Слънчев бряг.

По думите му Симеонов е проявил героизъм в мирно време, тъй като години наред туристическият бранш е тероризиран от несвършване на работата. Румен Драганов подчерта, че туроператорите плащат обезщетения за милиони заради жалби от туристи за силен шум.

Няма нито един туроператор, който да рекламира Слънчев бряг по друг начин освен като семеен курорт, настоя той и призова да вземем пример от Ибиса, където фонът трябва да бъде 85 децибела.

На противоположното мнение е изпълнителят и продуцент Стоян Михалев. Той подчерта, че министерство по шума в България не съществува, а за да функционира цялата система, трябва институциите да са си на мястото.

"Случващото се в Слънчев бряг е клоунада, която уронва престижа на институциите в България. Представете си заместник на Меркел да тръгне по клубовете в Германия с шумомер", коментира той в "България сутрин".

"Как така ще изземат лаптопа на диджея?! Изобщо не адмирирам да продължава тази практика", посочи Стоян Михалев.

Вчера стана ясно, че събитието One love tour ще се проведе в Слънчев бряг и Варна въпреки проверките. Продуцентът Андрей Арнаудов, който е част от организаторите, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да сподели своето мнение.

"Екипът на One love tour се притеснява, че доста хора останаха със заблудата, че концертът ни тази вечер ще бъде отложен. Организацията на всички тези звезди от България и Македония не е лесна работа. Вярваме в каузата най-големите звезди от двете държави да са заедно на сцената", обясни той.

"Ще спазим всички правила. Нашият концерт е направен така, че да свърши до полунощ. Трябва да има норми и те трябва да се спазват, но не съм сигурен, че това е начинът. Слънчев бряг е локация за забавление на младите", каза още Андрей Арнаудов. 

Той посочи, че в България трябва много внимателно да се следи за правилата, които въвеждаме, но и да не съборим един от малкото работещи бизнеси у нас.

"Вярвам, че когато спазваш правилата, няма повод да ти се случи каквото и да е. Ще посрещнем Валери Симеонов с уважение, ако дойде", отбеляза продуцентът.