България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Искането на оставката на Главчев е неправдоподобно, смята Георги Харизанов

Шумът в парламента създава впечатление, че не се работи, посочи той пред Bulgaria ON AIR

01.06.2017 | 09:26 Редактор: Василена Василева
Искането на оставката на Главчев е неправдоподобно, смята Георги Харизанов

Заключението, че Главчев изпускал нервите си и вдигал кръвно не е предпоставка за искане на оставката му, заяви в студиото на "България сутрин" Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Очаква се депутатите да гласуват оставката на председателя на Народното събрание заради остър дебат между управляващите и опозицията, в който ГЕРБ и БСП размениха остри реплики. Управляващите обявиха, че социалистите вече могат да спечелят избори само в Сибир и Северна Корея, а от БСП им отърнаха, че в ГЕРБ има повече бивши членове на БКП, отколкото в червените редици. Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че от парламентарната група внасят необходимата подписка за искането на оставката на председателя на парламента.

"В парламента се работи, но целият този шум създава впечатление, че всъщност нищо не се прави. И това е играта на опозицията", категоричен бе Георги Харизанов.

Социологът Кольо Колев пък допълни от своя страна, че страната несъмнено малко по малко се променя към по-добро, а проблемът е в липсата на традиция - да се признае това, което дргугият е направил и да се надгражда над него. И констатира, че тази култура не е само политическа, а и обществена.

Относно предложението на лидерът на "Воля" Веселин Марешки депутатите да декларират "хомосексуален конфликт на интереси" след размяната на обвинения между партиите от парламентарната трибуна и двамата гости в студиото на "България сутрин" бяха единни, че тези действия говорят единствено за "политическа импотентност" и подобни изказвания са неправдоподобни.