България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гласуват оставката на Главчев, изпускал си нервите и вдигал кръвно

Добър експерт е, но не може да владее залата, посочи Георги Свиленски от БСП пред Bulgaria ON AIR

01.06.2017 | 08:50 Редактор: Тодор Петров
Гласуват оставката на Главчев, изпускал си нервите и вдигал кръвно

Случващото се в българския парламент е грозна картинка. Той не функционира по Конституция и правилник. ГЕРБ вече 6 седмици няма политическа програма, по която да работи, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в "България сутрин".

Днес предстои да бъде гласувана поисканата от БСП оставка на председателя на парламента Димитър Главчев. Според Свиленски Главчев е добър експерт, но не може да владее залата. 

"Изпуска си нервите, качва кръвно. Искаме нов председател, който да зададе посоката и парламентът и комисиите да работят. Нека ГЕРБ посочи човек, който може да свърши тази работа. Главчев системно си превишава правата", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR.

Георги Свиленски посочи, че от БСП вече са внесли 5-6 законопроекта, но те не се разпределят по комисии или не се гледат на заседанията на комисиите. 

"При Димитър Главчев всяка сряда има председателски съвет, където се определя дневният ред. Главчев е този, който определя посоката на работа на парламента. Затова ли избирателите са ни пратили в НС, да работим 20-30 минути на ден", каза още народният представител.

Той очаква управляващите да подкрепят предложението на БСП, ако са си направили анализа добре. По думите му всеки разумен народен представител трябва да подкрепи предложението на БСП, за да започне работа парламентът.