България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Женитба" разказва за самотните хора като стока

Премиерата на постановката е на 12 май в театър "София"

11.05.2017 | 09:20 Редактор: Тодор Петров

На 12 май в театър "София" ще се състои премиерата на представлението "Женитба" - смешно-тъжна приказка за избора на партньор в живота.

Режисьорът на "Женитба" Елена Панайотова сподели в "България сутрин", че написаната от Гогол преди 150 години сатирична комедия е актуална и днес, а самите актьори са влезли в спор "за" и "против" женитбата. 

"Имаме самотни мъже и жени и двама сватовници, които пресичат интересите си. Стават много перипетии и забавни неща. Тъжното е, че на тези самотни хора се гледа като стока. Костюмите работят с препратки към модни икони. Опитали сме да се закачим повече в жанра мюзикъл, въпреки че нямаме толкова песни", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Aктьорът Юлиян Рачков е съгласен с мнението, че историята звучи съвсем актуално и в наши дни. Самият той все още не знае дали е "за" или "против" женитбата. 

"Каквото и да си говорим женитбата си е за родителите на младоженеца и булката, да се радват хората. Това е едно много забавно и кратко представление от час и половина, което минава с лекота и се забавляваш", каза той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Актрисата Невена Калудова разкри, че условието да разкажат тази история е било да го направят на празна сцена с 10 стола. 

"Всеки актьор мина през своята криза, но в същото време това е възможност да покаже актьорските си умения и от привидно нищо да разкажем нещо. Ще се опитаме да ви забавляваме и запленим. Надяваме се да сме направили нещо зрелищно, което да радва хората", сподели тя.