България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Трайчо Трайков: Най-важното е да не ни откраднат резултата от изборите

Нашата двойка е единствената дясноцентристка, посочи кандидатът за президент в ефира на Bulgaria ON AIR

25.10.2016 | 08:34 Редактор: Тодор Петров
Трайчо Трайков: Най-важното е да не ни откраднат резултата от изборите

Най-важното е резултатът, който изкараме, да не ни бъде откраднат. Искам това да не се случва, защото се чува какво ли не. Още не мога да чуя идеите на Цецка Цачева и Румен Радев. За съжаление всички кандидати са еднакви. Нашата двойка е единствената дясноцентристка. 

Това каза в "България сутрин" кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Той е на мнение, че в последните години се забелязва "недобра практика да се правят промени в Изборния кодекс в последния момент". Според него единствено е трябвало  да се даде възможност на нашите сънародници в чужбина да поемат отговорност за бъдещето на България. 

"Да имат възможност да гласуват. България трябва да остане парламентарна република, но не премиерска или прокурорска", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Бившият министър на икономиката и енергетиката отказа да коментира обвиненията на прокуратурата срещу депутата от ГЕРБ Делян Добрев по случая АЕЦ "Белене". 

"Притеснява ме, когато прокуратурата стане много активна преди избори. Тогава направихме всичко възможно да стигнем до добро решение за България или да отидем към прекратяване на договора за "Белене", обясни Трайков.

По думите му от "Газпром" не са се опитали да не играят по правилата за "Северен поток" и са поискали допустимото изключение от правилата, след което то им е било дадено. За "Южен поток" те не са искали да играят по правилата.