България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Реформаторите окончателно: Трайчо ще е!

Защо СДС беше против?

09.09.2016 | 09:46 Редактор: Мария Аладжова
Реформаторите окончателно: Трайчо ще е!

Не виждам нищо за укоряване в позицията на СДС, че тя отстоява своя кандидат до полседния момент. Ние казахме от самото начало, че ако се вземе легитимно решение и Трайков получи подкрепа, ние ще застанем зад тази кандидатура.

Това каза в "България сутрин" зам.-председателят на СДС по повод появилите се разногласия в редиците на реформаторите, заради това, че от СДС не искаха Трайчо Трайков, а Гроздан Караджов за кандидат-президент на Реформаторския блок.

"Ние смятаме да не подкрепяме формално Трайчо Трайков, а да подкрепяме неговата кандидатура. Този избор показва няколко неща - имахме достойни кандидати, всички, които бяха предложени са интелигентни хора, и второ се получи дебат", коментира още Христов.

Той сподели, че от РБ се надяват на един достоен резултат на десницата, но няма да им е лесно за балотаж, защото и другите политически формации са с тези амбиции.

По думите на Христов ген. Съби Събев е добра кандидатура за вицепрезидент и допринася за баланса в номинираната за президент и вице двойка на Реформаторския блок.

Очаквайте видео с пълния разговор