България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Комедията "Летовници" - много смях с премеждията по Черноморието

Повече за филма от режисьора на лентата Ивайло Пенчев и актрисата София Бобчева в студиото на Bulgaria ON AIR

14.10.2016 | 09:48 Редактор: Тодор Петров
Комедията

Българската комедия "Летовници" спечели наградата на публиката на фестивала "Златна роза" 2016. Режисьорът Ивайло Пенчев и актрисата София Бобчева гостуваха в "България сутрин", за да разкажат повече за филма и наградата.

"Хората излязоха с хубави усмивки от залата след филма. Приеха го много добре и се забавляваха. Филмът не е само смях, има втори и трети планове. Много искахме да докоснем зрителя и всеки един да намери себе си по някакъв начин", сподели режисьорът в студиото на Bulgaria ON AIR.

София Бобчева сподели радостта си от спечелената награда и подчерта, че повечето от участващите в лентата са сред най-добрите комедийни актьори на България. "Нашият филм е в духа на старите български комедии", увери тя.

Героинята на актрисата е екоактивистка, която си има гадже, но си намира още едно и започват да се случват много интересни неща. София Бобчева каза още, че снимките са били много забавни и е пълно с истории.

Ивайло Пенчев добави, че "Летовници" има няколко сюжетни линии. Филмът разказва за хора, които отиват да се забавляват на морето, но там ги чакат всякакви подводни изненади. По думите му историята е провокирана от лични преживявания по морето. 

"Снимките бяха в и около Синеморец. Тежко и сложно е - трябва ти слънце, а вали дъжд и духа вятър. Но пък сред природата е много по-приятно", каза още режисьорът, добавяйки, че лошото в България е, че повечето филми не са насочени към публиката, а към фестивали. 

"Гони се престиж и някои хора си мислят, че като вземат награди на големите фестивали България ще стане много известна. Държавата трябва да си спазва закона и да дава обещаните пари за кино. От години тя дава по-малко", настоя режисьорът.

Вижте във видеото целия разговор: