България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Корнелия Нинова влиза в лидерската битка за БСП

Искам да надграждам над досегашното състояние на партията, посочи тя в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

15.03.2016 | 09:43 Редактор: Мария Аладжова
Корнелия Нинова влиза в лидерската битка за БСП

Корнелия Нинова заяви намеренията си да оглави БСП като се включи в лидерската битка за Столетницата.

Пред Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR тя разясни, че целта ѝ е БСП да прави „реална, прозрачна, почтена и последователна политика, която да даде облика на модерното ляво“. 

„Искам да надграждам над досегашното състояние на БСП“, посочи тя.

Корнелия Нинова обяви, че е гласувала против проект на декларация "125 години БСП": „Аз съм една от шестимата, които поискахме тя да бъде преработена“, поясни тя. 

По думите й нещата в Мизия вече са спокойни, но тревогата в града последните дни била напълно обоснована, тъй като превантивни мерки след първото наводнение през 2014 г., така и не били взети.

„В нощта на наводнението бях в Мизия. Отидох умишлено, защото знаех какво ще се случи. Когато човек цяла нощ е стоял в пълна тъмнина и 4 метра вода и е слушал как пищят давещи се хора и потъват къщи, няма как да не е емоционално“, спомни си Нинова.

Тя обвини правителството на Бойко Борисов за лошото състояние на язовирите у нас, като посочи, че голяма част от тях доскоро не са се стопанисвали

„Преди две години 238 язовира бяха с неизяснена собственост. Дадоха ги на областни управители и дотам. Следващите две стъпки са лоши – в новия закон на правителството, собствеността на язовирите се прехвърля на кметове без да ги финансира през бюджета, за да свършат тази работа“, посочи Нинова.

А миналия месец народните представители приеха закон, съгласно който хората, изгубили имущество при бедствие, няма да получават обезщетение в размера на данъчната оценка изгубеното, както е било досега. Такава опция ще остане в сила само за социално слабите.