Кой ще води новините по Bloomberg TV Bulgaria от понеделник

Новини в развитие с Делян Петришки и Вероника Денизова

16.10.2015 | 06:00
Кой ще води новините по Bloomberg TV Bulgaria от понеделник

Всеки зрител на територията на България може да следи програмата на телевизията по всяко време на www.bloombergtv.bg

Новините „В развитие“ идват с Делян Петришки и Вероника Денизова - в 12.00 часа по Bloomberg TV Bulgaria HD

Актуалните икономически и финансови новини в развитие идват всеки делничен ден по Bloomberg TV Bulgaria с Делян Петришки и Вероника Денизова точно в 12.00 часа. Водещите на предаването „В развитие“ ще коментират със събеседниците си актуалните пазарни данни от света и ще изследват отражението им върху живота на българите. Журналистите, експертите и анализаторите на Bloomberg ще се включват пряко в ефир от Лондон, Ню Йорк, Хонконг, и другите градове по света, където Bloomberg има студиа.

Делян Петришки започва журналистическата си кариера през 2005 г. във вестник „Банкер“. От осем години  следи новините от българския и международните капиталови пазари - фондови борси, стокови тържища, валутни изменения. Преди да стане част от отдел „Пазари“ на Bulgaria ON AIR през 2011 година работи в специализирани финансови медии, включително като зам.-главен редактор. Специализирал е в българската редакция на Deutsche Welle. Носител е на две награди от "Клуба на журналистите ААА" за свои публикации.

„Това, което се случва на световните пазари, се отразява пряко на живота на хората тук, в България. Един пример от близкото ни минало е ипотечната криза в САЩ, чиито признаци се проявиха още през 2007 година. Всички знаем как протече тя. По-интересното е, че премиерът на България тогава - Сергей Станишев, заедно с финансовия министър Пламен Орешарски и други икономисти и финансисти застъпваха тезата, че България ще остане нещо като незасегнат остров - и то когато огънят беше пламнал повсеместно. Ето затова е важно да се знае какво се случва на световните пазари, за да може човек да степенува по значение събитията по света и да не живее в заблуда“, коментира Делян Петришки.

Вероника Денизова започва си кариерата си в журналистиката още на 16-годишна възраст в регионални медии, като трупа опит и в телевизи, и в радио. Развива интерес към икономическата тематика през студентските години. Преди да стане част от Bulgaria ON AIR при старта й през 2011 година, работи в икономическата телевизия EBF като водещ на предаване за финансови анализи и пазари.

„Икономическата информация отдавна не е насочена само към отбрана публика от корпоративни лидери, политици, анализатори и инвеститори. Заобикалящият ни свят е в процес на постоянни промени именно заради икономическото развитие. Да се смята, че този тип информация не засяга „обикновения човек“, е меко казано лекомислено. Също както мислим за семейния бюджет и планираме собственото си поведение с цел неговото най-ефективно управление, така и националната и световната икономика диктуват решенията на политическата, корпоративната и обществената сцена. Всеки човек с неговото участие в работната сила, с плащането на данъци или развиването на собствен бизнес, е част от този многопластов процес. И като такъв, следва да се интересува и да има желание да бъде обективно и всеобхватно информиран за новините от света на икономиката и финансите“, казва Вероника Денизова.

/Снимки и колаж: bgonair/