Юрий Асланов: Невъзможно е да се постигне еднопартийно управление след изборите на 5 октомври

25.08.2014 | 09:26 Редактор: Ирина Георгиева
Юрий Асланов: Невъзможно е да се постигне еднопартийно управление след изборите на 5 октомври

Невъзможно е да се постигне еднопартийно управление след изборите на 5 октомври. Това заяви социологът Юрий Асланов в предаването Денят Он Ер. По негови думи по време на кампанията най-вероятно ще има решаващи събития, които ще повлияят на резултатите. 

"Няма партия, а в това число и лидерът ГЕРБ, която да е способна да набере такава преднина, че да реализира абсолютно мнозинство." - обясни Асланов.

Близо 40% таван може да достигне ГЕРБ на местните избори, докато БСП само около 25%, защото имат мощен конкурент в лицето на АБВ, коментира Асланов.

"На този етап БСП като че ли е повече обърната към себе си и собствените си проблеми, защото това, което излиза като послание към обществото са някакви скандали, разправии за листи, вътрешни идейни спорове, спорове на базата на оценките за предходното управление през последната година." - обясни Асланов.

В БСП винаги е имало турболенции, но нетипично за нея е да е в началото на кампания и може да се отрази отрицателно на резултата. Най-голяма вероятност от така наречените малки партии да прескочат 4% праг е Реформаторският блок, заяви Асланов.