Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Марешки: Кабинетът не е реден в парламента

Правителството е сглобявано със сделки

07.05.2017 | 17:05 Редактор: Димитър Абрашев
Марешки: Кабинетът не е реден в парламента
Получих информация за една сделка, за която се твърди, че е скрепила кабинета, каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки в предаването "Опорни хора"
И продължи: "И благодарение на нея се е състояла  коалицията. Ако впоследствие стане факт, ще покаже цялата действителност на задкулисието в България .Става въпрос за сделка за десетки милиони. Източниците ми са сигурни. Знам за разговор между определени бизнесмени и политици, които са сглобявали с такива сделки кабинета. Всичко около тази  сделка е записано предварително и съм го сложил в сейф. За да докажа, като излезе, че знам за тази сделка предварително. Ако това се случи и тази сделка се гласува в парламента, това ще доведе до предсрочни избори. Но ние от "Воля" ще се борим тази сделка да не се случи. Не мога да издавам повече, защото защото ако кажа за естеството й, те няма да я направят, каза още Марешки.
В най-скоро време "Воля" ще внесе в парламента свой антикорупционен проектозакон, който подготвя отдавна.
От партията на Марешки ще подкрепят резултатите от референдума, иницииран от Слави Трифонов.
Според Марешки по всичко личало, че Трифонов се отказва от битката и дава назад.
Не вярвам, че правителството има воля да се пребори с корупцията по високите етажи на властта. Уморих се да доказвам, че у нас има картел при горивата. Притеснявам се за живота си, каза още Марешки.