Океанският парк в Хонконг очаква рекордни приходи: Мерман

23.02.2015 | 19:00
Океанският парк в Хонконг очаква рекордни приходи: Мерман

Ocean Park се намира на Южния бряг на Хонконг, на 915 000 кв м, управляван от Ocean Park Corp. - НПО.

Отворен е преди 30г. и е посетен от близо 100 млн. души досега - около 7,7 млн годишно.

От октомври 2014 тематичният парк започна да помага на коалите, подарени от Южна Австралия да се адаптират на новото място.Директорът на хонконгския Океански парк Том Мерман представя плановете на компанията да развива огромния развлекателен център в Хонконг, основан през 1977. Мерман говори с Ришаат Саламат от студиото на Bloomberg TV в Хонконг.


 

Още по темата

Да поговорим за Лунната нова година и какво е търсенето? Празниците продължават все още и китайците все още са във ваканция.

Така е. Страхотен старт на новата година. Обикновено имаме 14-дневен период на висок интерес. Първите няколко дни са добри. Очакваме да се повтори рекордът ни - така върви.

Откриваме, че все повече посетители от континента, които са основните ни гости, удължават посещенията си в рамките почти на двумесечен прозорец. Така че вече не идват едновременно.

Това е по-добре за парка и за туристите.

 

В Макао, без да ви сравнявам с тях, имаше спад в приходите. Туристите харчат ли като дойдат в Океанския парк в Хонконг?

Да, при нас туристите харчат повече. По-високи разходи имаме на потребител на входа, както и в парка за храна и търговия. Виждаме и по-дълъг престой в парка.

Това е позитивно тази година.

 

Още по темата

Да видим цялостната картина. Как ви се отразиха проявите на движението Окупирай Хонконг миналата година?

Не бяхме засегнати. Протестите започнаха в края на септември. Най-силно беше в периода около Хелоуин.

Ние правим най-големия Хелоин на света. На-йголям е заради местни пазар. Ние имахме рекорден октомври, рекорден ноември и рекорден декември. И трите месеца бяха връх в историята ни, като най-добрите месечни приходи.

Нямаме реален ефект от протестите.

Имаме ръст на местните посетители и промяна в демографията с повече групи, отколкото индивидуални посетители.

Като цяло това е много добре за нас.

 

 

Какво бихте казали за тематичните паркове като цяло? Не само за морските. Кои са най-големите предизвикателства в индустрията?

Следим голям ръст в индустрията, особено в континентален Китай. Има невероятен ръст в свободното време и средства. Това е растящата средна класа, която както обикновено движи развитието на тематичните паркове и инвестициите в тях.

Предизвикателството е да запазим свежестта на преживяването и ново, като никога не забравяме гостите като основна цел на забавлението.

Искаме да бъдем винаги крачка напред спрямо това, което става около нас. Смятам, че това е ключа за успеха. Ние сме уникални, интересни и се открояваме като продукт на Хонконг. Продължаваме да работим и се стараем да управляваме туристическите потоци така, че всеки да прекара добре при нас.

Искам да кажа, че при нас ще ви свърши времето преди да свършат нещата за правене и гледане, защото имаме 85 атракции и даваме богат избор на гостите.

Това е страхотен начин да се управляват пиковете, които имаме по време на Китайската нова година.

 

Още по темата

Бих искал да ви питам дали паркът остава ексклузивно хонкнонгско преживяване? Имате ли планове да се разширявате на континента?

Няма да се разширяваме на континента. Винаги оставаме свързани с пазарите, които обслужваме. Разпознаваме пазарите, които идват в Хонконг. Ще им дадем хонконгско преживяване.

Често казвам, че можем да получиш хонконгско преживяване само на тематичен парк като нашия. Това предлагаме. Отворен е от 1977, работи на основата на културата и традициите на Хонконг - точно затова хората идват тук.

Върху това работим. Интересно е още нещо - ще отворим атракцията Приключенията в Австралия през март. Това е подарък от Южна Австралия за Хонконг, това са коали.

Ще отворим голяма изложба с много австралийски животни. Ще бъде дългосрочно сътрудничество с Южна Австралия.

Това ще даде на нашите гости повече знания за устойчивия и здравословен начин на живот. Продължаваме мисията си да образоваме и запазим природата - това са основополагащите ни принципи.

На тази основа ще направим страхотна атракция, която ще изправи гостите пред възможността докато е в Хонконг - да гледа традиционния театър и да се запознае с австралийските животни.


коментирай >
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма