Меглена Кунева: Образованието трябва да е по-обичащо децата ни

За 1 юни министърът им пожела: Винаги имайте книги в живота, за да го разбирате

01.06.2016 | 11:37 Редактор: Анисия Иванова
Меглена Кунева: Образованието трябва да е по-обичащо децата ни

Просветният министър Меглена Кунева заяви, че образованието ни трябва да бъде по-силно, по-включващо и по-обичащо децата и учителите.

Тя подчерта, че образованието е задача на цялото общество и изрази надежда следващата учебна година да започне в добра среда.

„Добра среда в училище, добра среда в семействата. Другото знаем как да го направим. Но за да може всяка добра идея да върви напред и да се развива, тя трябва да има среда, за да порасне. В това отношение ми се иска да посрещнем с много повече доверие, симпатия и надежда това, което правим в образованието. Макар че моят мандат започна почти от средата на мандата на правителството, вярвам в това, което правя, каза Кунева пред "Фокус".

По думите й не всичко е само между кориците на закона. "За да направим един закон жив, действащ, трябва да го изпълним с повече фантазия и изобретателност, където се налага, и с повече чувство за свобода“, каза министърът.

За първи юни Меглена Кунева пожела децата винаги да имат книги в своя живот, за да го разбират по-добре, а родителите посъветва да не пропускат нито ден, в който могат да бъдат с децата си и да им се радват.