Стоянова: Трябва да свикваме с актуализациите

Невъзможно е да се предвиди икономическата конюнктура за година напред, заяви тя

03.12.2015 | 11:46 Редактор: Мариета Иванова
Стоянова: Трябва да свикваме с актуализациите

Трябва да свикваме с актуализациите на бюджета, заяви в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria председателят на бюджетна комисия в НС и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова. Причината по думите й е свързана с това, че е „невъзможно да се предвиди каква ще бъде икономическата конюнктура след година и половина.“

Стоянова определи бюджетът за следващата година като „компромис“ с оглед на това, че обсъждането му е започнало от пролетта на тази година и е имало много протести и възражения при съставянето му.

По думите на социалния министър Ивайло Калфин  бюджет 2016 е съставен в рамките на възможното. В коментар пред btv той посочи, че заложените средстава в социалната сфера са 400 млн. лв. И увеличението ще се усети най-вече от пенсионерите и политиките, свръзани с децата, цитира думите му Investor.bg.

Според бившия социален министър и настоящ председател на  парламентарната Комисия по труда и социалната политика Хасан Адемов заложените за догодина дефицит и икономически растеж не предполагат по-сериозни стъпки в социалната сфера. По думите му бюджетът за 2016 няма да промени съществено живота на българите-  на пенсионерите, майките и децата, предава Investor.bg, позовавайки се на Агенция Фокус.