Цукърбърг, Беос и Бъфет изгубиха милиарди от разпродажбите

Мат Милър, Bloomberg

25.08.2015 | 12:06
Цукърбърг, Беос и Бъфет изгубиха милиарди от разпродажбите

Марк Цукърбърк, Джеф Безос и Уорън Бъфет са трима от най-големите губещи от глобалните разпродажби през август 2015. Коментар от студиото на Bloomberg в Ню Йорк.

Ако мислите, че вашето портфолио изглежда по-добре от последните няколко дни, да говорим за реалните големи губещи.

В петък Марк Цукърбърг от Facebook изгуби 1,9 млрд долара на хартия. Джеф Безос от Amazon изгуби 1,8 млрд, а Уорън Бъфет - 1,7 млрд долара. Техните компании и днес са надолу, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

По някакви причини не ми е мъчно за тези хора. Ако следзагубите пак ти остават много милиарди, всичко е наред.

 

Петрол

Цената на петрола продължава да пада WTI падна с над 3% по време на търговията в САЩ на 24 август 2015. Търгуваше се под 39 долара.

Миналата седмица Citi каза, че нещата могат да се влошат, ако петролът падне до 32 долара за барел.

Брент падна в САЩ на 24 август под 44 долара за барел за пръв път от 2009. Иран каза, че на всяка цена ще увеличи добива, за да запази пазарния си дял.

 

Още по темата

Фед

Ново проучване, направено преди днешните глобални разпродажби показва, че повечето икономисти очакват Джанет Йелън и Фед да повишат лихвите преди края на годината. 77% от икономистите, запитани от National Association of Business Economics /NABE/ вярват, че Фед ще повиши лихвите, но само 37% смятат, че това ще стане още през септември.

По-рано говорихме с Дейвид Бланчфлаур, професор по икономика в Дартмаут колидж и бивш член на BoE.

 

"Централните банки трябва да  разберат, че може би се намираме в повратен момент. Но проблемът е, че често не знаят къде са. Сега сме в ситуация, в която темата с лихвите не е на масата и вероятно следващото решение ще бъде тяхното освобождаване. Този момент наближава с всеки час", каза Дейвид Бланчфлаур, професор по икономика

 

Икономисти казаха на NABE, че американската икономика продължава да се подобрява и накрая Фед ще направи лихвата 3%.

Бившият министър на финансите Лари Самърс каза, че Фед ще направи "опасна грешка". В своя статия във Файненшъл Тайлмз Самърс предупреди, че вдигането на лихвите в близко бъдеще "ще бъде сериозна грешка, която заплашва и трите основни цели на Фед - ценовата стабилност, заетостта и финансовата стабилност".