ЦИК вече приема регистрации за местните избори

ГЕРБ се регистрира първа за местния вот

25.08.2015 | 11:34 Редактор: Кремена Кръстева
ЦИК вече приема регистрации за местните избори

Документите и нужните подписи за регистрация бяха внесени в ЦИК от председателя на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Партията внесе 9999 подписа, като само за 4 дни са били събрани. 

"ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, с което можем да покажем като видими резултати след два пъти участие в местната власт", коментира Цветан Цветанов.

Цветанов подчерта, че партията има амбицията да покаже по места видимите резултати от управлението на кметовете на ГЕРБ. Първата по големина сила е готова да поеме нови предизвикателства, където няма своето присъствие. Според Цветанов е време да спечелят и кметско място в района на Кърджали, без това да е резултат от сделка с ДПС.

ГЕРБ ще се стреми да има от 16 до 18 кметове в областни градове на фона на сегашните 14 и над 100 кметове на населени места. Цветанов коментира и факта, че млади социалисти са носили вода на младежите от ГЕРБ, които са пазели ред за регистрация за предстоящите местни избори.

"Винаги тези, които носят минералната вода, те не участват в състезанието. Те са само подкрепителни центрове. Аз очаквам от младежката организация на БСП да са добър коректив в политическия живот на страната. Да имаме съревнования между ляво и дясно. Надяваме се, че БСП действително ще участва в тези избори, а не само да подкрепя с минерална вода участието на партия ГЕРБ." -заяви още Цветанов.

В щаба на ГЕРБ имало информация за договорки между различни политически сили, готови да се обединят срещу партията. Цветанов обаче е убеден, че партията има потенциала да победи и на тези избори.