Юнкер разочарован от управляващите на Гърция

Отстъпките на ЕК се били изчерпали

10.06.2015 | 10:44 Редактор: Мариета Иванова
Юнкер разочарован от управляващите на Гърция

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изразил разочарование от действията на гръцкото правителство, като пред еврокомисари  заявил, че "Гърция вече е загубила един съюзник в лицето на Комисията", пише гръцкият в. "Имерисия", цитиран от БТА.

Пред тях Юнкер добавил, че отстъпките, които са били предприети от негова страна, са се изчерпали, тъй като и той бил подложен на натиск от останалите институции във връзка със спазването на ангажиментите от страна на Атина.

От публикации в други световни медии става ясно, че Юнкер казал на европейските комисари, че няма да присъства на днешната среща в Брюксел с гръцкия премиер Алексис Ципрас, "ако на нея той се държи по същия начин, както миналата седмица".

"По-добре би било да се срещна с латиноамериканците", заявил Юнкер.

В публикация Financial Times също подчертава, че Гърция е загубила един приятел в лицето на Юнкер.

Недоволството на председателя на Еврокомисията е продължение на изявленията, направени от германския финансов министър Волфганг Шойбле, който пред депутати от партията на християндемократите казал, че не бива да слушат, че има напредък на преговорите с Гърция, защото подобно нещо не се случва, пише в. "Имерисия".