Ципрас все още има подкрепата на гърците

Гърция изпрати нови предложения към кредиторите в 3 страници.

09.06.2015 | 16:15 Редактор: Велко Каменов
Ципрас все още има подкрепата на гърците

„Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас все още има подкрепата на гърците, това показват социологическите проучвания”, заяви репортерът на Bloomberg Никос Крисолорас от Атина. „Разбира се продължителните преговори с кредиторите се отразиха на имиджа на правителството, но опозицията не спечели нищо от това. Ще видим какво ще се случи, ако преговорите с кредиторите се провалят, което може да означава, че Гърция ще забави плащане по дълга си още през юли”, продължи Крисолорас.

В същото време Гърция изпрати нови предложения към кредиторите, в рамките на 3 страници. Миналата седмица правителството предаде документ, дълъг 47 страници, където в детайли се разглеждаха ангажименти за различни политики в замяна на спешни заеми. Предложенията обаче отново не бяха приети от кредиторите. Затова гръцкото правителство е допълнило документа с 3 страници.  

Гърция ще загуби възможността за достъп до последния транш от втория спасителен пакет за страната след 3 седмици, считано от 9 юни. Ако не се стигне до споразумение дотогава, правителството ще остане без никакъв финансов буфер на 1 юли.