Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ДСБ: Коалицията, в която влезе Борисов е опасна

Цецка Бачкова заяви в "Денят ON AIR", че партии с антиевропейски настроения могат да наложат такъв тип говорене и в обществото

12.06.2017 | 20:01 Редактор: Жанета Нейкова
ДСБ: Коалицията, в която влезе Борисов е опасна

ДСБ е твърда опозиция на сегашното управление, което определям като абсурдно. Тази коалиция, в която влезе господин Борисов с партии, които са заявявали антиевропейски настроения е опасна, заяви в студиото на "Денят ON AIR" Цецка Бачкова, зам.-председател на Демократи за силна България. 

Тя подкрепи думите си като допълни, че управляващата коалиция е "опасна", защото може да доведе до допълнително налагане  на такива настроения в обществото и до легитимирането на този тип говорене. 

Преди два ДСБ избра своя нов председател в лицето на Атанас Атанасов.  По думите на Бачкова промените в партията показват, че има баланс между новото и старото ръководство и, че формацията има бъдеще.

Запитана какви грешки бяха допуснати от предишния лидер Радан Кънев на предсрочните парламентарни избори, зам.-председателят отговори, че бившият лидер на партията сам е отчел слабостите и се е извинил, но продължи: "Основната грешка на ДСБ е, че ние не се позиционирахме като опозиция още при напускането на управлението. Опитахме се да запазим целостта на Реформаторския блок и с това заблудихме десните избиратели", твърди Бачкова.