Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Икономист: Председателството на ЕС е големият шанс на България

Без инвестиции няма как да има повишение на доходите, настоя Евгени Кънев в "Денят ON AIR"

28.04.2017 | 20:42 Редактор: Тодор Петров
Икономист: Председателството на ЕС е големият шанс на България

Предстоящото председателство на България на Европейския съюз е големият шанс на България. В това е убеден икономическият експерт Евгени Кънев, който посочи в предаването "Денят ON AIR", че страната ни вече трябва да направи необходимите реформи, които се затлачват.

Той призна в студиото на Bulgaria ON AIR, че е леко скептичен как правителството ще съумее да управлява предсетателстово на ЕС и подчерта: Можем да направим много за България. Без инвестиции няма как да има повишение на доходите.

Икономическият експерт коментира още, че има два типа очаквания - за по-добра работа и условия за реализация, и повишение на пенсиите и заплатите. Според него обществото може да критикува правителствата, че не създават добри условия.

Според Евгени Кънев от ГЕРБ са се опитали да озаптят харчовите амбиции на патриотите в подписаното коалиционно споразумение, но няма нищо конкретно като цели и политики. "Имаме само едни голи декларации", категоричен бе той. 

"Изключително бързо нараства неравенството и има много неща, които в София могат да си ги позволят, а в провинцията не могат. Голяма част от хората продължават да се задоволяват със своите доходи и това им пречи да видят перспектива за себе си", обясни Евгени Кънев.