Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Има ли въздух за предприемачите у нас?

Идеята на StarUp-ите е да проверят дали дадено нещо ще върви на пазара, каза Никола Янев президент на Start It Smart пред Bulgaria ON AIR

17.04.2017 | 20:40 Редактор: Иван Берберов
Има ли въздух за предприемачите у нас?

Стартиращите компании са изключително рискови. В световен мащаб статистиката е плашеща. Глобално 99% от всички StarUp-и се провалят. Идеята е тези компании да проверят дали дадено нещо ще върви на пазара. Големите компании не могат да си позволят такъв експеримент. StartUp-ите определено не са за всеки, заяви Никола Янев президент на компанията Start It Smart в студиото на "Денят ON AIR".

"Инвестиции и финансиране има за смислените идеи според инвеститорите. У нас е много малък пазара за StartUp-и. Тук липсва стабилен мост с пазарите в чужбина" добави още той.

"Организационната култура е много важна. Тя включва от начина, по който мислим и ценностите, които ни водят, до това как хората си комуникират и взимат решения" посочи Евелина Проданова организационен психолог, част от Асоциацията на българските лидери и предприемачи пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът е че трябва много целенасочено да създаваш една такава култура в новия си бизнес, а това е трудно, защото трябва да си запознат с цялата общност, в която живееш", обясни тя.

Според гостите бъдещето е в дигиталните технологии, дори смятат, че електронното правителство може да олекоти административния апарат в страната. Нещо, от което бизнесът крайно се нуждае, единодушни бяха те.

Чуйте още!