Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Автоматизацията и електрификацията ще променят живота ни

Това каза в студиото на Bulgaria ON AIR авторът на предаването "Колела" Константин Томов

24.10.2016 | 20:42 Редактор: Тодор Петров
Автоматизацията и електрификацията ще променят живота ни

Опитваме се да покажем накъде отиват тенденциите в автомобилната индустрия. В този момент започват двете най-големи промени - автоматизацията и електрификацията. Това е посоката, в която всички работят. В следващите години това ще промени не само автомобилната индустрия, но и живота ни. 

Това каза в "Денят ON AIR" главният редактор на списание Bulgaria ON AIR и сайта Automedia.bg Константин Томов

Той припомни силното стимулиране на дизеловите мотори, за да се намалят парниковите газове. "По същата причина се промениха бензиновите двигатели. Дизелгейт е последната капка, която преля чашата", посочи журналистът в студиото на Bulgaria ON AIR

"Отдавна сме бунището на Европа. София е сред най-замърсените градове. Държавата не прави разграничение между стари коли и стари екологични коли", каза още авторът на предаването "Колела" пред Владимир Сиркаров.

Той добави, че не е проблем за държавата да обособи автомобилите според това в каква степен замърсяват въздуха. "Това не значи да се забрани на хората да си купуват стари коли, но който замърсява, трябва да плаща", уточни Константин Томов, според когото сега е отличен момент да привлечем големи автомобилни инвеститори.

Авторът на предаването "Колела" каза още, че благодарение на продукцията екипът е попаднал на уникални места. "Поне ще ги заснемем преди да изчезнат. Нашата цел е не само да показваме автомобилите, но и местата където можете да ги покарате", разясни гостът на телевизията.