Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Костадин Марков: Основният враг на РБ е БСП

Вярвам, че Трайков ще бъде на балотаж, каза той в Денят ON AIR

19.10.2016 | 21:10
Костадин Марков: Основният враг на РБ е БСП

"Такива промени в Изборния кодекс в последния момент са лошо нещо, но още по-лошо е да остане във вида, в който беше. Всякакво посягане към Изборния кодекс трябва да бъде много внимателно и много рядко. Старият вариант работеше прилично", заяви в Денят ON AIR народният представител на РБ Костадин Марков.

По думите му квадратчето е щяло да вдигне бариерата, но това не притеснява реформаторите.
"Много партии и хора нямаше да имат представителство в парламента", допълни още той.

Относно престрелките в управляващата коалиция гостът обясни, че "караме се по между си, критикуваме се по между си и в същото време оставяме комуниста, който набира сила и нищо не казваме".

Марков е категоричен, че основния враг на СДС и РБ е БСП, които са наследници на БКП.

"Когато БСП се е докосвало до властта, имаме сътресения и национални катастрофа", смята народният представител.

По думите му Трайчо Трайков води интелигентна кампания, макар и да критикува управлението, го прави умерено.

"Не осъзнахме, че само заедно сме силни. Правейки обща кампания за кандидатурата на Трайчо Трайков, минавайки през призмата на личния ПР, както става, всичко губи смисъл. За какво ни е това? Утре като се разделим и никой няма да влезе в парламента", посочи Марков и допълни, че това е борба за вътрешно надмощие.

Според него Трайчо Трайков е изключително добра мажоритарна кандидатура и е еднакво добре приет от всички партии в блока.

"Нормално е в коалиция да има реплики и действия, които тежат. Аз вярвам в РБ. Вярвам, че можем да се разберем. Един поп ни кръсти всичките. Една ни е вярата. Всичко конфликти, които се получават, са в следствие на политическа суета или политически пубертет при някой от лидерите на блока. Трябва да сме по-спокойни и да обмисляме нещата", категоричен е Костадин Марков. 

Той твърди, че коалиция от зрели хора може да бъде успешна.

Относно ДБГ и тяхното напускане на властта гостът сподели, че е нелогично при слаб резултат на опозиционно държащ се кандидат да си тръгват.

"Вярвам, че Трайков ще бъде на балотаж и ще се бори за победа", заключи депутатът от РБ Костадин Марков.