Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Станислав Стоянов, Алфа Рисърч: Хората подкрепят данък вредни храни

Денят ON AIR

23.11.2015 | 21:02
Станислав Стоянов, Алфа Рисърч: Хората подкрепят данък вредни храни

Коментар на Станислав Стоянов, управляващ партньор Алфа Рисърч на проучването на агенцията в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев на 23 ноември 2015.

Последното проучване на Алфа Рисърч от 23 ноември 2015 за нагласите на българите показва, че терористичната заплаха в България е еднакво голяма, като в Европа.

Според същото проучване българите са силно негативни към протестите на полицаите и начина, по който се гарантира сигурността от тях в страната. Бойко Борисов и ГЕРБ повишават рейтинга си след местните избори.

Доверието към РФ нараства. БСП и Атака се сриват. Представата за ДПС е променена, отслабва, показват резултатите на Алфа Рисърч.

 

Още по темата

Терористичните заплахи

52% от хората смятат, че опасността е не по-малка за България, отколкото за която и да е европейска държава.

Други 28% смятат, че опасността е по-голямата, защото сме външна граница, показва проучването.

„33% - за мен не са малко - смятат, че ще променят поведението си вследствие на събитията в Париж. Впечатли ме, че 6% от българите, които са смятали да пътуват в чужбина казват, че ще променят плановете си“, каза Станислав Стоянов.  „Като се има предвид, че не много българи пътуват в чужбина, това е немалък дял“.

 

Още по темата

Бюджет 2016

Българите смятат, че пенсиите, социалните плащания, здравеопазване, образование трябва да получат повече пари от бюджета, показва проучването. Над 70-80% от хората мислят така, каза Стоянов.

„В същото време за сигурност, отбрана, полиция и т.н. дават предимство само 38%“.

 

Още по темата

Политическите рейтинги

„Тези избори са оставили у хората впечатлението, че ГЕРБ са затвърдили позиции“, каза Стоянов. „Любопитно е, че хората са останали с впечатление, че Движение 21 са се представили добре“.

Станислав Стоянов откори като интересно показаното от проучването одобрение за данък „вредни храни“.

„53% от хората биха подкрепили такова решение, но искам да отбележа, че това не е ново. Още по времето на предишното правителство на ГЕРБ, което въведе стандарта Стара планина, хората имаха усещането, че храната, която приемат не е особено качествена. Разчитат, че този данък би намалил евентуално вредни съставки“, каза Стоянов.

 

 


коментирай >
Още от Денят ON AIR
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма