Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Ал. Алексиев: Едва ли взаимоотношенията между САЩ и Русия ще бъдат затоплени

По думите му няма база, на която да стане затоплянето, защото големият проблем между Русия и Америка е Украйна

25.09.2015 | 20:25 Редактор: Ирина Георгиева
Ал. Алексиев: Едва ли взаимоотношенията между САЩ и Русия ще бъдат затоплени

Едва ли взаимоотношенията между САЩ и Русия ще бъдат затоплени. Това прогнозира анализаторът на международни процеси Алекс Алексиев в Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев. По думите му няма база, на която да стане затоплянето, защото големият проблем между Русия и Америка е Украйна - който си остава такъв, какъвто е.

"Дори до известна степен това, което става в Сирия - влизането на Русия с военни части и кораби може да се интерпретира като предизвикателство срещу Америка. Защо? Защото, ако погледнете какво точно влиза там ще видите, че руснаците вкарват противовъздушна отбрана." - поясни Алексиев.

Според експерта политиките на администрацията на Барак Обама в Близкия Изток са неправилни. Междувременно и политиките на Русия не допринасят за развитието на ситуацията, подчерта Алексиев.

"Има голям шанс новият президент на САЩ да бъде републиканец. Това означава, че това ще има много силна промяна на Щатите към Близкия Изток. Според мен това ще е синаторът на Флорида Марко Рубио или Карли Фиорина. Политиката им ще бъде много приятна за Европа и България." - коментира Алексиев.

Чуйте: