Кастрева хвърли оставка, Борисов я прие

Заповедта влиза в сила от днес

02.02.2016 | 16:32 Редактор: Ирина Георгиева
Кастрева хвърли оставка, Борисов я прие

Премиерът Бойко Борисов освободи заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева от заеманата длъжност във връзка с подадено от нея заявление за напускане, съобщиха от правителствения пресцентър. Заповедта влиза в сила от днес.

Във Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR вчера заместник-министър Кастрева съобщи, че заявката й за оставка ще бъде депозирана на Борисов. Според нея това е съвсем логичната развръзка при така създадения хаос в обществото "с тиражирането и внушаването на неистини за българското образование".

"Мисля, че най-коректното и най-достойното е човек да се оттегли от този момент и да остави възможност на следващия екип, който не е медийно обременен с негативи да започне на чисто и да продължи да работи в тази много отговорна задача за цялото общество", обясни Кастрева.

До оставката й се стигна след като главата на просветния министър проф. Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 клас. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Чуйте целия разговор на заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева в Сутрешния блок в следващото видео: