Дрескод в Софийския районен съд

Годишно всеки служител получава 1730 лева за дрехи и обувки.

14.01.2016 | 19:44 Редактор: Васил Детелинов
Дрескод в Софийския районен съд

Край на високите токчета, късите поли, дънките, тениските и разкопчаните ризи в Софийския районен съд. Забраната важи за всички служители и магистрати. Те ще трябва да спазват благоприличие и делови вид в облеклото,  отговарящ на „високоотговорните им трудови функции. А председателят на съда Методи Лалов е разпоредил тя да влезе в сила от 14 януари.

 

Лятото е далеч. Но модните тенденции отсега залагат на богати бродерии от камъни и мъниста, съчетани с огнени цветове и големи деколтета.  В Софийския районен съд този стил ще бъде забранен. Председателят на съда Методи Лалов наложи стил.

 

Джапанки, чехли, кубинки и маратонки са в забранителния списък

Мъжете трябва да са с дълги панталони. Край на тениските. Всички вече трябва да са с ризи, блузи и сака. Все пак се допускат дънки. Потниците и разкопчаните ризи остават в миналото.

Лалов мотивира идеята си със Закона за съдебната власт, според който годишно всеки служител получава  1730 лева за дрехи и обувки. 

Експертите са категорични, че добрият стил води до добри резултати.

Новите правила предвиждат облеклото да е в умерен бизнес стил. Чисти и изгладени дрехи, без апликации и натрапчива украса.

 

Без прозрачни блузи.

Роклите с гол гръб също са в черния списък. Полата не трябва да е по-къса от 5 сантиметра над коляното.  А токчето не по-високо от 7.

Гримът- умерен, маникюрът- семпъл. Аксесоарите - също.

 

Веселина Кръстева е един от 800-те служители на Районния съд, и е получила 1730 лева за облекло. Одобрява заповедта и казва, че от 5 години идва делово облечена на работа.

Противници на заповедта в съда оказа се няма. А ще доведе ли тя до по- добро правораздаване- предстои да разберем.

Още в репортажа на Васил Детелинов и Владислав Радославов.