Митница Бургас залови нелегален внос на цигари

Четири хиляди кутии бяха намерени в камион

04.01.2016 | 13:41
Митница Бургас залови нелегален внос на цигари

Митничарите в Бургас спряха опит за контрабанда на цигари Winston с грузински бандерол, съобщи Агенция Митници с мейл до медиите на 4 януари 2015.

Служителите са открили  четири хиляди кутии цигари в камион с чужда регистрация, пътуващ от Грузия за България с ро-ро. В документите на камиона било записано, че в товара има лешници.

"Въпреки че няма открити следи от интервенция върху поставените в Грузия митнически пломби, митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика" селектират превозното средство за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска", съобщи Агенция Митници.

Камионът е минал през специален рентген и така са установени "чужди тела в шасито на товарния фургон на камиона".

Открита е и разглобена и укрита на части машина за производство на ключодържатели и мостри с лога на световноизвестни автомобилни марки като БМВ, Рено и др.

"Контрабандните цигари и машината са иззети. Срещу шофьора на камиона, испански гражданин от арменски произход, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Регламент/ ЕС/ № 608/ 2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат информирани  правопритежателите на съответните марки. Работата по случая продължава", се казва в съобщението.