Цветанов: Докато има членове на ДСБ във властта, те не са в опозиция

Зам.-председателя на ГЕРБ заяви, че на партията му няма да бъдат поставяни условия

15.12.2015 | 17:08 Редактор: Мария Аладжова
Цветанов: Докато има членове на ДСБ във властта, те не са в опозиция

Като "неясна" определи Цветан Цветанов ситуацията в Реформаторския блок (РБ), след като голяма част от реформаторската коалиция излезе в опозиция, предаде БНР. Зам.-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че представителите на партията му са склонни да разговарят с реформаторите за преформатиране на коалиционното споразумение, но без да им бъдат поставяни каквито и да е условия. По думите му второто е невъзможен сценарий за която и да е било партия в Народното събрание:

"Има пет политически формации, а в момента имаме заявена позиция на ДСБ, в лицето на нейния председател, и имаме позиции, които са заявени от други политически формации, които формират Реформаторския блок, но за мене е важно, когато разговаряме, да знаем кой е истинският политически субект, който покрива реформаторите", обясни Цветанов.

Цветанов нарече "несъстоятелно" искането на Радан Кънев за съставяне на ново правителство. Депутатът от ГЕРБ изрази мнение, според което изказването на Кънев е било емоционално и е в разрез със свършената през последната година работа от управляващата власт. Цветанов постави под съмнение и опозиционната позиция на ДСБ:

"Докато има членове на ДСБ в изпълнителната власт, няма как да е сериозна политическата теза на когото и да било, че те са в опозиция, защото това е несериозно, а и такова явление, поне до днес, в България не е имало", уточни бившият вътрешен министър.