Румяна Бъчварова: Дейностите в МВР трябва да бъдат преструктурирани

Тя беше категорична, че протестите не са били с цел преврат

11.11.2015 | 11:33 Редактор: Мария Аладжова
Румяна Бъчварова: Дейностите в МВР трябва да бъдат преструктурирани
Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви в Нова телевизия, че с Владислав Горанов са обсъждали възможните мерки за овладяване на дефицита в МВР, но не е била информирана за орязването на средствата в сектора. Тя обаче беше категорична, че не вижда умисъл в това.
 
Бъчварова обясни, че не е станало ясно кой е организирал спонтанните полицейски протести и заяви, че изключва вероятността те да са били с цел преврат, каквито тълкувания се появиха през последните дни. 
 
Според нея дейностите в МВР трябва да бъдат преструктурирани, за да се следва един функционален принцип за по-добри резултати.
 
"Трябват промени в институциите и начина, по който работи министерството. Там са натрупани доста нерешени проблеми. За да мога да им помогна, трябва да се преструктурират дейностите в МВР. Това са и първите предложения, които направихме миналата сряда", заяви Бъчварова, цитирана от БНР. 
 
Според нея дейностите трябва да се организират в отделни структури, така че сами да се управляват и да бъдат по-ефективни.
 
По думите на вътрешния министър, в МВР има прекалено много бюрокращина и първите стъпки, които ще предприеме правителството, ще бъдат насочени към отделянето на административните услуги в отделни структури, които да се издържат от събираните на граждански такси. Към тях спадат документите за самоличност, регистрациите на автомобили и лицензиите.
 
Бъчварова заяви, че разбира позициите на синдикатите и на финансовия министър и подчерта, че нейната работа е да балансира двата подхода.