Новите учебни планове

Предвижда се увеличаване на едни и намаляване на учебните часовете при други предмети

10.11.2015 | 20:02 Редактор: Виктор Борисов
Новите учебни планове

Новите учебни планове предвиждат увеличаване на едни и намаляване на часовете при други предмети. Така за целия учебен курс от 1 до 12 клас часовете по български език нарастват с 36 до 1991. Най-много нарастват часовете за изучаване на чужд език - 180.
 

Математиката също ще бъде подсилена с допълнителни уроци. В замяна на това, драстично се намаляват часовете по физическо възпитание и спорт, с аргумента, че липсва достатъчно материална база.

Намаляват и часовете по информационни науки. Въвежда се обаче нов предмет Компютърно моделиране, който за дванайсете години обучение ще е застъпен в 66 часа.

Учебните седмици се увеличават за 1, 4 и 7 клас. Първолаците ще учат 32 седмици, четвъртокласниците 34, а в седми клас ще се учи 36 седмици.

Повече за образователната реформа в репортажа Виктор Борисов и оператора Димитър Розов:  

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
elady@post.com
преди 8 години
"Намаляват и часовете по информационни науки."Aма разбира се, във века на компютърните технологии изобщо да ги премахнат! Опростачването на нацията в ход. При сегашния недостиг на компютърно грамотни хора министериума на непросвещението намалява часовете ! Как да ги кфалифицирам?! Понеже те не знаят и не могат - смятат, че и децата трябва да са неграмотни. Абе в това министерство да не назначават с конкурс хора със СОП?! Сигнализирай за неуместен коментар