Представителите на СИК остават затворени в зала Арена Армеец

Обработени са едва една трета от изборните книжа

26.10.2015 | 16:39 Редактор: Мария Аладжова
Представителите на СИК остават затворени в зала Арена Армеец

Представителите на секционните комисии в зала "Арена Армеец" остават затворени в залата, съобщава БНР. Обработени са едва една трета от изборните книжа, а напрежението нараства с всяка минута. 

Още по темата

Увеличава се и броят на близките на председателите и членовете на секционните комисиикоито идват, за да донесат вода, храна и лекарства. Според информация на БНР времето, за което се преработват протоколите на една секционна избирателна комисия, е час и половина. Има данни за недостиг на вода и храна в залата, непрекъснато имало ситуации, в които се налага лекарска помощ. Според различните оценки в залата има между 5000 и 7000 души. 

Отново по информация на БНР допълнителни 20 лв. са предлагани на представителите на секционните избирателни комисии, които най-вероятно ще останат и утре в зала "Арена Армеец". 

На място са забелязани представителите на БСП Калоян Паргов и Жельо Бойчев, сигнализирани от свои привърженици в залата. Двамата обаче не бяха допуснати вътре. Според тях 80% от протоколите будят съмнения за грешки, като дори намекнаха за касиране на вота.