Томислав Дончев опроверга информацията за смъртен случай в Арена Армеец

Според вицепремиера "лошата кройка на законодателството" е основната причина за бавната обработка на изборните протоколи

26.10.2015 | 15:20 Редактор: Мария Аладжова
Томислав Дончев опроверга информацията за смъртен случай в Арена Армеец

Според Томислав Дончев "лошата кройка на законодателството" е основната причина за хаоса, настъпил в "Арена Армеец", съобщи БНР. Той опроверга изтеклата по-рано информация, че е имало смъртен случай, позовавайки се на здравното министерство.

Дончев, който отговаря за координацията на изборите, обърна внимание, че в момента има седем екипа на спешна помощ, на разположение на всеки, който има нужда. По негови думи са прегледани 36 лица, седем от които са хоспитализирани. 

Вицепремиерът призова за спокойствие в създалата се ситуация.

Той отправи апел и към ЦИК и ОИК за гъвкавост при взимането на решения. По негови думи причината за забавянето на обработката на резултатите не е от страна на "Информационно обслужване", а от страна на законодателството, ограничаващо броя на членовете, които трябва да се справят с големия обем работа:

"Демокрацията ни е важна. Само че демокрацията не може да пада жертва на човешките права, какъвто е конкретният случай с всички затворени в "Арена Армеец". Промените в законодателството са ангажимент на народните представители. Въпросът е, без да се губи време и не догодина, когато има президентски избори, а веднага да се отчетат всички дефекти на действащия в момента Изборен кодекс, да бъдат променени сега, докато споменът е още пресен през следващите месеци, а не да се прави промяна два или три месеца преди следващия избор, което не е добра практика.", заяви вицепремиерът, цитиран от БНР.

Чуйте: