Топлофикация София е готова за започването на новия отоплителен сезон

Дружеството трябва да осигурява топлинна енергия в периода от 1 октомври до 30 април

01.10.2015 | 16:06 Редактор: Ирина Георгиева
Топлофикация София е готова за започването на новия отоплителен сезон

"Топлофикация София" е готова за започването на новия отоплителен сезон, съобщиха от Дружеството. То трябва да осигурява топлинна енергия в периода от 1 октомври до 30 април, сочи нормативната уредба.

Всички ремонти по топлопреносната мрежа са приключени и топлофикационната система на гр. София е в готовност за работа в зимен режим. Извършена е профилактика на съоръженията в топлоизточниците и според изискванията на нормативната уредба е осигурено необходимото количество резервно гориво. 

Парното в София ще бъде включено, когато бъдат изпълнени законовите изисквания – три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване. 

Дружеството има готовност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата. Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

"Топлофикация София" напомня, че клиенти трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които тази инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил. 

От дружеството напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

"Топлофикация" София съветват клиентите си да вземат мерки и да ограничат максимално достъпа до абонатната станция в сградата.