Теменужка Петкова: Изграждането на газовата връзка с Румъния може да се забави

Избраната за изграждането на интерконектора фирма се е отказала и Булгартрансгаз търси нов изпълнител

05.09.2015 | 11:33 Редактор: Георги Стоянов
Теменужка Петкова: Изграждането на газовата връзка с Румъния може да се забави

Изграждането на газовата връзка с Румъния може да се забави, съобщи енергийният министър Теменужка Петкова. Причината е, че избраната за изграждането на интерконектора фирма се е отказала и "Булгартрансгаз" е трябвало да обяви нова процедура за избор на изпълнител, обясни Петкова, цитирана от БНР.

Още по темата

За българо-румънската връзка беше избран изпълнител. Това е една българска компания с немски подизпълнител. За съжаление, на 2 септември в "Булгартрансгаз" се получи писмо от страна на изпълнителя, че той се отказва от изпълнението на договора поради това, че са настъпили промени в отношенията с неговия подизпълнител.

Вчера "Булгартрансгаз", както повелява законът, взе решение за прекратяване на процедурата и за стартиране на нова такава. Това безспорно ще забави изграждането и довършването на интерконектора с Румъния, но ние сме оптимисти, че нещата ще се случат максимално бързо. В рамките, разбира се, на това, което законът ни е определил като срокове. Ние няма как да избягаме. Трябва да спазим закона преди всичко, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова.