Михаил Мирчев е кандидатът за кмет на София на БСП

БСП няма да се коалира с други леви партии на местния вот

26.07.2015 | 10:32 Редактор: Мариета Иванова
Михаил Мирчев е кандидатът за кмет на София на БСП

С голямо мнозинство политологът и социолог Михаил Мирчев беше одобрен за кандидат за кмет на София от организацията на БСП в столицата. Мирчев е получил 108 гласа, а за другите две предложения - Георги Кадиев и Гергана Алексова, са гласували съответно 33-ма и 23-ма делегати, предаде БНР.

Номинацията на Мирчев трябва да бъде утвърдена от Националния съвет на партията, предава Investor.bg. Преди да бъде избран, той обясни с какво ще се противопостави на сегашния модел на управление.

"Честност и принципност. Фактите са ясни – на пръв поглед много се строи. София се разкрасява и под килима има огромни злоупотреби, огромни машинации, а има и хора, които се прикриват почти на бандитски принцип зад приятното лице на Йорданка Фандъкова", каза той.

За водач на листата на общинските съветници за предстоящите местни избори беше предложен председателят на Градската организация на БСП Калоян Паргов.

Той заяви, че в предизборната кампания ще бъдат посочени негативите на управлението, като лошото разпределение на бюджета на столицата, в което приоритет имат ремонтите, а не здравеопазването и образованието, детските градини и транспортът, както и осветлението в крайните квартали и лошото управление на общинската собственост.

”Повеждаме битка за подкрепа от местната общественост, за друго отношение към общинската власт и за друга София. Битката за България минава през битката за София”, категорични бяха социалистите.

БСП няма да се коалира с други леви партии на местния вот.