Цецка Цачева: Съдебната реформа не трябва да се бави

Липсата на работеща съдебна система отблъсква инвеститорите, посочи председателят на Народното събрание

18.07.2015 | 16:28 Редактор: Мариета Иванова
Цецка Цачева: Съдебната реформа не трябва да се бави

Извършването на съдебна реформа е належащо, коментира председателят на Народното събрание Цецка Цачева в Пловдив, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. „Нашите избиратели са разочаровани от съдебната система и от липсата на справедливост, и това трябва да се промени”, каза тя, цитирана от Investor.bg.

По-рано днес и вицепремиерът Меглена Кунева се обяви против бавенето на приемането на стратегията за съдебна реформа. През седмицата се чуха призиви за отлагане на реформата след местния вот през есента.

Според Цачева, за да привлича страната ни инвестиции, трябва да има работеща съдебна система.

"Как да съживим българската икономика и бизнеса, когато имаме противоречия в съдебната система. Когато на срещи с чуждестранни групи представям страната ни, те ме прекъсват и казват, че за да инвестират в България, е необходима работеща съдебна система", коментира още председателят на парламента.

Темата за съдебната реформа коментира и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. По време на събора в Рожен той каза, че е добре, че Реформаторският блок е осъзнал необходимостта „да си говори с опозицията”, добавя БТА.

„Когато се търси политически консенсус, се прави  взаимен компромис, който да бъде в интерес на държавата и на постигането на тези конституционни реформи”, допълни още Цветанов.

Промените в Конституцията ще бъдат дискутирани в пленарната зала през следващата седмица.