Кунева: Без РБ ГЕРБ трябва да търси партньорства извън Дясното

Консолидацията на РБ е полезна за България

06.06.2015 | 15:08 Редактор: Ирина Георгиева
Кунева: Без РБ ГЕРБ трябва да търси партньорства извън Дясното

Обединението и консолидацията на РБ са фактор за повече подкрепа към Блока и затова се надявам да направим единна регистрация на РБ за изборите. Това написа вицепремиерът Меглена Кунева в профила си в социалната мрежа Facebook. По думите й политическото доверие на избирателите е мярката за значителност на всяка политическа сила.

"През избори показваме колко мощни сме като партии и се надявам РБ да не се затвори до твърдите си политически ядра, а да приобщава все повече хора." - пише вицепремиерът.

"В този смисъл Соломон Паси е човек, който мобилизира както десните, така и тези, които са с убеждения в дясно-център." - коментира Кунева.

Според вицепремиера другото важно е, че без РБ ГЕРБ наистина трябва да търси партньорства извън дясното, а това не е в полза на България.

"Извън дясното са ДПС и БСП и не те, а именно Блокът е гарант за реформите в ключовите сектори, които обществото очаква от управляващото мнозинство - особено съдебната реформа." - допълва Кунева.

Меглена Кунева подчертава, че се е посветила и в лично, и в политическо качество именно на антикорупционната реформа.

"Намирам, че в момента има и политическа воля, и способно да се възмути от корупционните "набези" общество, и взискателни журналисти, и готов закон - фактори, които са решаващи за здравата основа на антикорупционните ни усилия. Политическата стабилност и професионалната коалиционна култура изискват от ГЕРБ и РБ да използваме тази енергия в публична полза, а не за тесни партийни интереси. От страна на ДБГ гарантирам, че следваме интереса на България преди всичко." - пише още Кунева.