Увеличават броя на полицаите, които ще ловят джебчийки край морето

Допълваме с още мерки плана за действие на новото ръководство на ОДМВР - Варна, заяви министър Бъчварова

04.06.2015 | 14:04 Редактор: Ирина Георгиева
Увеличават броя на полицаите, които ще ловят джебчийки край морето

Ще бъде увеличен броят на полицаите, които ще "ловят" джебчийки край морето. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е на посещение във Варна, за да се запознае с подробности от специализираната полицейска операция от 3 юни в Игнатиево.

Министър Бъчварова проведе работна среща с директора на ОДМВР-Варна Даниел Пашов, зам.-директора Николай Спасов и началника на отдел "Охранителна полиция" Никола Панчев. В срещата участва и главният секретар на МВР Георги Костов.

Анализирани бяха резултатите от специализираната операция в Игнатиево от 3 юни и бяха определени конкретни и дългосрочни оперативни мерки.
 
Създадена е нова организация за контрол на работата на охранителните фирми и се въвеждат нови формати на взаимодействие с полицията. Това e част от планa за действие, който министър Бъчварова обсъди с ръководството на ОДМВР-Варна. Това ще подобри цялостната система за контрол по охраната и безопасността на търговските обекти и уязвимите места с установени зачестили кражби.

"От месец имаме нов ръководен екип на ОДМВР-Варна, именно защото знаем за съществуващи проблеми и очакваме резултати в най-скоро време." - каза министърът.

Във връзка с вече планираните допълнителни мерки за летния туристически сезон, ще бъде увеличен и броят на служителите на МВР, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството.

По заповед на министъра на вътрешните работи е разпоредена и проверка по определени линии на дейността на ОДМВР - Варна.