В Игнатиево се провежда специализирана полицейска операция

Целта й е разкриване и задържане на извършители на джебчийски кражби, установяване на неспазване на Закона за гражданската регистрация

03.06.2015 | 11:47 Редактор: Ирина Георгиева
В Игнатиево се провежда специализирана полицейска операция

Специализирана полицейска операция се провежда в Игнатиево, съобщи МВР. Тя започнала в 6:00 часа сутринта, а целта й е разкриване и задържане на извършители на джебчийски кражби, установяване на нарушения, свързани с неспазване на Закона за гражданската регистрация и други. 

Акцията се провежда съвместно от Жандармерията, представители на ТД НАП – Варна, РД ДНСК – Варна и Община Аксаково.

Действията се осъществяват под надзора на Варненската окръжна прокуратура. ОДМВР – Варна оказва активно съдействие за безпроблемното изпълнение на служебните ангажименти.

Oрганите на реда са отцепили район с луксозни къщи, за които се твърди, че са построени с пари от джебчийство, допълват от Нова телевизия. Спира се за проверка почти всеки излизащ от града автомобил. Няколко жени от ромски произход са изведени с белезници.

Арестите са свързани с разкритията, че джебчиите от Игнатиево буквално си купуват спокойствие по време на "работа", като плащат по 2000 лв. на човек от полицията, за да се трие веществено доказателство, или пък 10 000 лв. такса, за да не те закача охраната в мола, в който се извършват кражбите.

По думите на шефа на полицията във Варна, старши комисар Даниел Пашов, арестите ще продължат, пише Dnes.bg. Той отказа да даде повече подробности по случая. Въпреки това призна, че проблемите са от години. Според него има проблеми в работата на полицията по тази линия.

"Ще проверим всички служители, не само от 3-то полицейско управление, а и в областната дирекция." - заяви старши комисар Пашов.