Кризисната ситуация в Мездра била овладяна

Движението по проблемните участъци по главен път Е-79 се осъществява нормално, коментира областният управител на Враца

25.05.2015 | 09:27 Редактор: Мариета Иванова
Кризисната ситуация в Мездра била овладяна

Кризисната ситуация в Мездра след обилните валежи е овладяна и обстановката се нормализира, съобщи пред радио „Фокус“ областният управител на Враца Малина Николова. Тя допълни, че движението по проблемните участъци по главен път Е-79 се осъществява нормално.

"Кризисната ситуация е овладяна още тази нощ към 1:00 часа. Проблемните участъци по главен път Е-79 са отпушени и движението е възможно", заяви Николова.

Тя уточни, че единствено остават за отстраняване щетите при село Лютиброд, където се е образувало свлачище през нощта срещу 25 май и има свлечени дървесни маси.

"През нощта областното пътно управление създаде възможност за преминаване и работата по разчистване на пътя продължава тази сутрин, за да могат автомобилите да се движат в двете ленти", поясни областният управител на Враца. По думите й в най-ниската част на град Мездра има наводнени обществени и частни сгради, но тази сутрин екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" започват тяхното отводняване.

Николова е посочила още, че е преустановено движението по жп линията Мездра-Бяла и се използва обходен маршрут през гара Мездра-Юг. Областният управител уточни, че е наводнена и гара Роман, но се работи по отстраняване на аварията. Николова е категорична, че ситуацията е спокойна и няма риск за населението.